Hyundai Elantra

Hyundai Elantra

Hyundai Elantra

Hyundai Elantra

Hyundai Elantra

NEMA NA LAGERU

 

 

Hyundai Elantra je sa nama već skoro tri decenije! Došavši nam izdaleka i naizgled tiho, odmah je unela pometnju u C segment automobila, upućujući izazov proizvođačima koji su gotovo oduvek bili smatrani za ikone. Visokim kvalitetom, pouzdanošću, ekonomičnošću i veoma pristupačnom cenom, Elantra je sa razlogom ponela epitet auta koji daje mnogo za uložen novac. I posle šest generacija i jednog ozbiljnog facelifta, aktuelna Elantra je pravi izbor automobila koga voze i vole svi, a naročito porodice.

 

 

Video – elegancija u punoj kondiciji

Dizajn i izrada Elantre svedoče da porodični automobil ne mora i ne sme da bude nezanimljiv.

YouTube video Hyundai Elantra

Izdvajamo

Sveža dizajnerska rešenja i dodati elektronski sistemi podrške vožnji koji su predstavljeni 2019. mogli su sa punim pravom da budu smatrani potpuno novom generacijom ovog modela. Pa ipak, Hjundai se odlučio da zahvate nazove ristajlingom i trenutno dostupna varijanta biće aktuelna tokom 2021. godine. Ovaj dobro poznati sedan je u svim segmentima odličan, ali njegov ukupan kvalitet prevazilazi puki zbir pluseva za estetiku, funkcionalnost, pouzdanost ili ekonomičnost – Elantra pruža sve što je neophodno za mudro uložen novac u nju.

Hyundai SmartSense tehnološka rešenja našla su punu primenu u novoj Elantri.

Upozorenje na sudar u mrtvom uglu (BCW)

Refleksni radarski senzori u zadnjem braniku upozoravaju vozača na vozila koja mu se približavaju, a koja ne vidi.

Pomoć za ostanak u voznoj traci (LKA)

Dostupna je opcija prednje kamere koja detektuje linije vozne trake, kako bi se sprečilo nenamerno skretanje sa nje. Ukoliko vozilo napusti traku, uključuju se vizuelni i zvučni alarm, nakon toga se aktivira automatsko upravljanje koje vraća vozilo na pravu putanju.

Dizajn

Hyundaijevi dizajneri i inženjeri ne dozvoljavaju kompromis, tako da se nova Elantra može podičiti i lepotom i komforom, ali i funkcionalnošću. Impresija koja se stiče dok se auto posmatra spolja nastavlja se ulaskom u putnički prostor koji je prostran, pregledan, izrađen od kvalitetnih materijala i bogat elementima koji vožnju čine lakom i zabavnom.

Spoljašnjost

Izmene u eksterijeru koje je pretrpela nova Elantra uključuju potpuno nov izgled zadnjeg dela automobila. Zadnja svetlosna grupa je potpuno izmenjena i sada je u skladu sa savremenim rešenjima koja su prepoznatljiva za sve Hyundai modele. Dodat je natpis “ELANTRA”, a kvaka za gepek je skrivena u amblemu proizvođača. Adaptivna HID svetla ustupila su mesto LED svetlima čiji su okviri u obliku trougla, što Elantri pruža dodatnu atraktivnost, u kombinaciji sa konturom maske hladnjaka.

Unutrašnjost

Redizajn enterijera doneo je nove komande za klimu, izmene u dizajnu volana i inoviranu instrument tablu. Centralni displej na tabli sada krasi “kockasta” mustra, pregledniji font karaktera, a audio jedinica sa ekranom osetljivim na dodir isporučuje se sa backup kamerom. Prostor ispod audio sistema više nema vratanca, već je otvoren i namenjen je i za bežično punjenje mobilnih uređaja. U novoj Elantri, sva sedišta u vozilu mogu se zagrejati.

Elantra je poznata po izuzetnoj prostranosti za vozača i saputnike, uključujući i one na zadnjoj klupi, kao i za dete u dečjem sedištu. Prtljažni prostor od 458 litara koji se može uvećati delimičnim ili potpunim obaranjem zadnjih sedišta je u vrhu ove klase automobila i indikuje spremnost Elantre da verno služi putnicima i prilikom dugih, porodičnih putovanja.

Ono što se ne sreće svaki dan u vozilima C klase je dobra preglednost. Dizajnerski tim se pobrinuo da Elantra nema problema na tom polju. U opcionoj kombinaciji sa staklenim krovom, automobil je u potpunoj harmoniji sa okolinom.

Boje

Boje enterijera mogu se birati između jednostavne i elegantne crne, kao i dvokolornih kombinacija sa sivom, bež, braon i plavo-zelenom bojom i dostupne su sa tekstilnim ili kožnim materijalom elemenata presvlake različitih tekstura.

Boja karoserije na izboru ima devet i posebno bismo istakli smelu Lava Orange narandžastu i Fiery Red crvenu.

Karakteristike

Dimenzije Hyundai Elantre su 4620 x 1800 x 1450 mm i kreće se na točkovima od 15, 16 ili 17’’ sa čeličnim ili aluminijumskim naplacima. Benzinski motori koji je pokreće je benzinski 1,6-litarski MPi sa 127 KS pri 6.300 obrtaja u minuti, sa šestostepenim mauelnim menjačem.

Paketi

Elantra se isporučuje u četiri paketa opreme: Comfort, Style, Premium i Impression.

Performanse

1,6 MPi benzinski motor

Maksimalna snaga od 127,5 KS pri 6.300 obrtaja u minuti i maksimalni obrtni momenat od 15,7kg/m pri 4.850 obrtaja u minuti.

6-stepeni automatski menjač

Otkrijte novi obrazac promene stepena prenosa u sportskom režimu optimalnog 6-stepenog automatskog menjača dizajniranog da pruži dinamične performanse i ekonomičnost u potrošnji goriva bez premca.

6-stepeni manuelni menjač

Optimalni manuelni 6-stepeni menjač dizajniran je da pruži dinamične performanse i ekonomičnost u potrošnji goriva.

Bezbednost

Pasivna bezbednost nove Elantre dobijena je korišćenjem unapređenog čelika visoke čvrstoće. Sistem 7 vazdušnih jastuka pruža izvanrednu zaštitu i sadrži vozačev vazdušni jastuk, vazdušni jastuk za kolena, suvozačev vazdušni jastuk, dva prednja bočna vazdušna jastuka, uz dve vazdušne zavese koje se prostiru celom dužinom kabine.

Dobro poznat Hynudai SmartSense sistem kombinuje više ključnih elemenata aktivne bezbednosti poput upozorenja na sudar u mrtvom uglu (BCW); refleksnih radarskih senzora u zadnjem braniku koji upozoravaju vozača na vozila koja mu se približavaju, a koja ne vidi u mrtvom uglu; pomoći u izbegavanju frontalnog sudara (FCA) ili elektronske kontrole stabilnosti (ESC) koja detektuje i smanjuje gubitak trakcije tokom kočenja i skretanja. Pomoću automatskog kočenja svakog točka ponaosob i smanjenja snage motora, obezbeđuje se da vozilo zadrži stabilnost i kontrolu na putu.

Bezbednosni električni prozori

Radi dodatne bezbednosti, senzori automatski spuštaju prozor za 150 mm nakon detektovanja bilo kakve prepreke u okviru prozora.

Zadnja kamera

Zadnja kamera je još jedna neprocenjiva alatka za parkiranje. Prostor iza vozila se prikazuje na 7’’ TFT LCD-u u boji, sa grafičkim linijama koje vam pomažu da svoj automobil pozicionirate pravo.

Budite bezbedni, bez obzira kuda vas put odvede.

Bezbedno putovanje je najvažnije i zbog toga je nova Elantra dobro opremljena mnoštvom bezbednosnih funkcija obloženih strukturom izrađenom od unapređenog čelika visoke čvrstoće. Sistem 7 vazdušnih jastuka pruža izvanrednu zaštitu i sadrži vozačev vazdušn

Udobnost

Fizički komfor za vozača i saputnike, elektronski sistemi podrške vožnji, veliki prtljažnik i lake i pregledne komande automobila čine Hyundai Elantru u potpunosti spremnom za sve vidove putovanja – od kratkih gradskih relacija do dalekih destinacija.

Nova Elantra opremljena je kvalitenim Infinity audio sistemom, a za potpunost multimedijalne podrške, tu su i držač za punjenje i držanje smart telefona, Infotainment displej koji upotpunjuje podršku komunikaciji i uživanju putnika, kao i drugi detalji koji doprinose sveukupnom uživanju u ovom naočitom Hyundaiju.

Hyundai Elantra cene i brošure

Hyundai Elantra je jedan od najtraženijih modela kompanije Hjundai i pored odlične cene, često je predmet različitih akcija i posebnih ponuda. Preuzmite i pogledajte listing cena paketa i odgovarajuće informativne brošure (2021). Za sve dodatne informacije o prodaji na kredit, lizing i drugim pogodnostima poput dugogodišnje garancije, naši zaposleni vam stoje na raspolaganju.

NEMA NA LAGERU – USKORO DOLAZI NOVI MODEL: HYUNDAI ELANTRA 2021

.

Test vožnja

U našem salonu možete da zakažete test vožnju za sve modele iz Ehom Auto ponude.

Imate dodatna pitanja

Posetite Ehom Auto salon

Ehom Auto je ovlašćeni prodavac i serviser automobila marke Hyundai, Subaru i SsangYong.

.

Pogledajte ostale Hyundai modele

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email