Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Prelazak na potpuno električno vozilo nije mali korak ni za jednog vozača. Zato je Hyundai Kona Electric tu da bi vam olakšala iskustvo tranzicije: vrhunska baterija, velika putna autonomija i izuzetna opremljenost modela doveli su ovu sasvim novu Konu u sam svetski vrh klase električnih SUV crossovera.

Izdvajamo

U 2022. obeležavamo petu godinu postojanja Kone, a od jedne i jedinstvene verzije nastale su čak tri – osim kao EV, kupcima je dostupna nova Kona sa SUS motorom, kao i njen hibridni model. Iako su sve tri verzije Kone zasnovane na istoj razvojnoj platformi, na Koni EV su izvršene neke dodatne, mahom izmene u dizajnu koje je diktirala optimizacija upotrebe baterije i pogonskog agregata. Nova Kona Electric je prepoznatljiva po karakterističnom izgledu prednje maske, dok unutrašnjost odlikuje visok nivo komfora u putničkoj kabini, odnosno maksimalne performanse kada je reč o samom elektromotoru.  

VIDEO – Kona Electric – Umetnost kreacije

Električna Hyundai Kona je za ljude neopterećene klišeima. Youtube Hyundai Kona Electric 2022 Promo Video 2022 Hyundai Kona Electric Facelift – Interior & Exterior Details

Efikasan električni pogon

Pažljivo međusobno uklopljene komponente električnog pogona pružaju vrhunske utiske u upravljanju Konom, veliku putnu autonomiju, ali i kompaktnost čitavog sistema koja garantuje dovoljno prostora za putnike i prtljag.

Redizajniran prednji deo

Elektro Kona se razlikuje od ostale dve verzije po dizajnerskim zahvatima na prednjoj strani auta koje su omogućene činjenicom da ne postoji hladnjak, kao i potrebom za maksimalnom redukcijom otpora vazuha. Rezultat je vozilo koje kao da je pravo iz mašte sišlo na asfalt.

Dizajn

Dizajn = integritet. Inovacija u spoljašnjim detaljima, kompletno unapređena kabina sa svim savremenim elementima multimedije i električni pogon – sve zajedno čini dizajnersku simfoniju Hyundai Kone Electric.

Spoljašnjost

Eksterijer Kone na električni pogon je sklad simetrije, volumena i jasno istaknutih kontura. I dok je prednja maska funkcionalna u pogledu lakoće punjenja preko utičnice, prostor koji na konvencionalnim automobilima zauzima ulaz za svež vazduh iskorišćen je za kreiranje vizuelnog utiska jačine i snage na putu. Zadnji deo auta specijalno je pozicioniran kako bi se na najbolji način iskoristio prostor, a LED grupa je estetski i funkcionalno postavljena u skladu sa najvišim normama bezbednosti i svetlosne estetike.

Unutrašnjost

Materijali u putničkoj kabini električne Hyundai Kone su visokog kvaliteta, izuzetno prijatni na dodir i vizuelno kalibrisani tako da izazivaju utisak prefinjenosti. Klasična kombinovana komandna tabla zamenjena je potpuno digitalnim displejem prečnika 10,25 inča, a uz vozača je postavljen i veliki multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir i koji služi po potrebi i kao parking kamera. Mišljenja smo da za električni automobil Hyundai Kona nudi sasvim dovoljno prostora – sa prtljažnikom od 332 litra (obaranjem zadnje klupe, taj volumen se povećava na 1164 litre), na put se može otisnuti i u porodičnoj varijanti. Bogati paketi opreme sadrže i kompletno redizajniran infotainment sistem veličine 10,25 inča, kao i HUD (head-up display) na vetrobranu vozača.

Boje

Kolorna paleta je drastično izmenjena u novoj generaciji Kone i sada imamo čak 10 dostupnih nijansi, od Red Ignite Flame crvene do Cyber Grey sive. Hyundai Kona Electric boja Dive In Jeju Hyundai Kona Electric boja Chalk WhiteHyundai Kona Electric boja Surfy BlueHyundai Kona Electric boja Pulse RedHyundai Kona Electric boja Phantom BlackHyundai Kona Electric boja Misty JungleHyundai Kona Electric boja Ignite FlameHyundai Kona Electric boja Galactic GrayHyundai Kona Electric boja Dark KnightHyundai Kona Electric boja Cyber Grey

Karakteristike

Kona Electric je dugačka 4180 mm, široka 1800, a visoka 1565 mm. U zavisnosti od verzije i nivoa opreme, električni motor je snage 39, odnosno 64 kWh. Jača verzija isporučuje 204 konjske snage, od nula do 100 km/h ubrzava za najviše 7,6 sekundi (što zavisi i od podešenog režima vožnje: Eco, Sport ili Normal), a maksimalna brzina joj je 167 km/h. Prema WLTP standardu (više o tome na Wikipedia.org), Hyunidai Kona Electric poseduje putnu autonomiju od oko 484 km sa ugrađenom jačom baterijom, a ista baterija u standby modu traje do 27 dana nekorišćenja automobila.

Paketi

Kona se isporučuje u četiri paketa opreme: Style, Premium, Impression i Ultimate.

Performanse

Zakazivanje vremena za punjenje

Charging Time Reservation funkcija služi za vremensko zakazivanje - programiranje punjenja automobila, čime se omogućava punjenje po nižoj tarifi i bez opterećenja strujne instalacije.

Kabl za hitno punjenje

KONA Electric se isporučuje sa kablom koji se direktno plasira u bilo koju običnu utičnicu od 220 V, što je izuzetno korisno u situacijama gde nemate drugog izbora za punjenje baterije. Vreme punjenja od 10 do 100% je 28 časova za akumulator od 64 kWh.

Brzo punjenje na javnoj stanici

Najbrži način da napunite vašu elektro Konu je na javnoj stanici koja koristi jednosmernu struju. Za bateriju kapaciteta 64 kWh, vreme punjenja od 10 do 80% na stanici snage 100 kW je 47 minuta.

Bezbednost

SmartSense skup tehnoloških rešenja objedinjuje različite aktivne sisteme pomoći vozaču usmerene ka bezbednosti putovanja. Pored sistema aktivne, primenjena su i rešenja za pasivnu sigurnost, pre svega u vidu konstrukcije karoserije i seta vazdušnih jastuka za vozača i putnike.

Sistem za praćenje vozne trake (LFA)

Sistem koristi kameru za nadgledanje linija na putu i održava vozilo u sredini vozne trake pri brzinama od 0 do 200 km/h, bez obzira da li se kreće u ili van grada.

Blind Spot Collision-avoidance Assist (BCA)

Koristeći dva radarska senzora pozicioniranih na zadnjem braniku, BCA sistem upozorava vozača na postojanje prostora mrtvog ugla. U tom slučaju, aktiviraće se zvučni alarm i kočnica.

Pametan tempomat sa Stop & Go funkcijom

Ovaj sistem održava stalnu bezbednu distancu između vašeg automobila i vozila ispred, vršeći automatsko ubrzavanje ili usporavanje u skladu sa ranije definisanom brzinom kretanja. U uslovima zastoja i “kreni/stani” kretanja, održava se prethodno određeno rastojanje između vozila.

Udobnost

Putovanju hibrdinom Konom se mogu radovati i vrlo visoki ljudi jer prostora za njih ima dovoljno čak i na zadnjoj klupi. Vrata prtljažnika se široko otvaraju, a njegova pristupačnost čini ubacivanje stvari bržim i lakšim. Kona EV pruža maksimalan multimedijalni komfor. Pored KRELL audio sistema sa efektom poništenja neželjenih zvukova, na raspolaganju vam je infotainment ekran osetljiv na dodir sa ugrađenim Apple CarPlay i Android Auto funkcijama, prednji projekcioni displej (HUD), kao i bežični punjač mobilnog telefona.

Hyundai Kona Hybrid cene i brošure

Hyundai Kona Electric je jedan od najkarakterističnijih modela kompanije Hjundai i pored odlične cene, često je predmet različitih akcija i posebnih ponuda. Preuzmite i pogledajte listing cena paketa i odgovarajuće informativne brošure (2022). Za sve dodatne informacije o prodaji na kredit, lizing i drugim pogodnostima poput dugogodišnje garancije, naši zaposleni vam stoje na raspolaganju. U skladu sa merama ekološke politike Republike Srbije, preporučujemo vam da redovno pratite aktivnosti resornog ministarstva u vezi sa subvencijama za vozila na eko pogon (više informacija na ekologija.gov.rs).
Cenovnik Kona Electric Facelift   PREUZIMANJE
Tehničke karakteristike Kona Electric   PREUZIMANJE

.

Test vožnja

U našem salonu možete da zakažete test vožnju za sve modele iz Ehom Auto ponude.

Imate dodatna pitanja

Posetite Ehom Auto salon

Ehom Auto je ovlašćeni prodavac i serviser automobila marke Hyundai, Subaru i SsangYong.

.

Pogledajte ostale Hyundai modele

Podelite ovu stranicu