Hyundai i20

Hyundai i20

Hyundai i20

Hyundai i20

Hyundai i20

Tempo života nameće nam potrebu za pouzdanim gradskim automobilom. U neverovatno oštroj konkurenciji unutar svoje klase, Hyundai i20 je gotovo bez premca. Njegove karakteristike i performanse čine ga savršenim izborom i u vremenima izazova u kojima trenutno živimo. Model i20 je namenjen onima koji od malog automobila očekuju mnogo.

Izdvajamo

Iako se i20 uspešno prodaje širom sveta, njegovi dizajneri imali su u centru pažnje pre svega evropsko tržište i evropski koncept malog gradskog hečbeka. Prvi utisak se svakako odnosi na njegove dimenzije i ukupan izgled. Ristajlingom druge generacije koji je urađen 2018. godine, Hyundai i20 za 2019. i 2020. godinu dobio je osobenosti koje krase veće automobile: prostranost, utisak robusnosti i veličine, kao i onu teško uhvatljivu nit – da pojava auta godinama ostaje sveža i atraktivna. Posmatrati i20 i voziti ga su dva neraskidiva zadovoljstva.


VIDEO – optimalan po svim aspektima

Hyundai i20 je moderan predstavnik hatchback automobila koji je u potpunosti osposobljen za sve izazove i uslove korišćenja.

YouTube video Hyundai i20

Prostranost za svakog putnika...

Kao nacija visokih ljudi, od automobila tražimo prostorni komfor i na dužim relacijama, što Hjundai i20 u potpunosti pruža. Mesta na zadnjoj klupi ima dovoljno za čitavu figuru čoveka, od mesta za glavu do nesavijenih kolena i prirodnog položaja nogu.

… ali i iza njega

Zapremina prtljažnika od čak 326 litara je iznenađujuća, a delimičnim ili potpunim obaranjem zadnjih sedišta i lakim pristupom prostoru omogućeno je ubacivanje prtljaga većih gabarita, što indikuje da je i20 u potpunosti osposobljen i za duža, vangradska putovanja.

Dizajn

Facelift ove generacije i20 nije uticao na njegove dimenzije koje su ostale identične, ali jeste na druge elemente njegovog izgleda. Osobine koje njegov dizajn ističu su naglašena sportska pojava, agilnost i prilagodljivost terenima kojima se kreće, dok je enterijer savršen miks funkcionalnosti i estetike elemenata putničke kabine.

Spoljašnjost

Svetla, branici (projekcijska prednja svetla sa LED dnevnim svetlima), kao i maska hladnjaka prepoznatljiva za čitavu Hjundai porodicu automobila, približili su i20 ostatku proizvođačeve game. Promene za zadnjoj strani doprinele su da auto izgleda masivnije, robusnije i ozbiljnije i taj deo vozila je ujedno i najdrastičnije restilizovan. Izbor atraktivnih boja i aluminijumske felne dodatno naglašavaju stajling ovog omiljenog gradskog hečbeka.

Unutrašnjost

Unutrašnjost automobila pretrpela je suptilne izmene u inače prepoznatljivom enterijeru koga pre svega krasi ogromna prostranost za segment kojem pripada. Prtljažnik od 326/1042 litra i zadnja sedišta koja se delimično ili potpuno preklapaju, dajući ravnu površinu za smeštaj stvari, pružaju potrebnu fleksibilnost i komfor u slaganju prtljaga i prostoru za putnike. Tehnološke inovacije unutar kokpita modela i20 su centralno postavljen ekran dijagonale od 7 inča osetljiv na dodir koji nudi mogućnost prikazivanja sadržaja ekrana sa pametnog telefona preko aplikacija Android Auto ili Apple Car Play (za navigaciju može da se koristi npr. Google Maps sa telefona), a tu su i svi potrebni dodaci kao što su USB port, audio ulaz i standardna utičnica od 12 volti.

Boje

Hyundai i20 isporučuje se u 8 kolornih varijanti, počev od svedene Polar White bele, preko Phantom Black crne do atraktivne Passion Red crvene.

Karakteristike

Dimenzije Hyundaija i20 su 4035 x 1734 x 1474 mm i kreće se na točkovima od 15, 16 ili 17’’ sa aluminijumskim naplacima. Benzinski motori u ponudi su: dobro poznati trocilindraš od 1,0 litra (T-GDi) koji izvlači 100 konjskih snaga, zatim standardni 1,2- litarski četvorocilindrični atmosferac od 84 KS, kao i 1,4 MPi od 100 KS, koji se nalazi u modelu sa automatskim menjačem.

Paketi

Hyundai i20 se isporučuje u tri paketa opreme: Comfort, Style i Premium, uz opciju prepravke u dostavno vozilo (van).

Performanse

1,2 MPi benzinski agregat

1,25 MPi motor izuzetno je robustan i razvija 84 KS pri 6.000 obrtaja u minuti, dok je najveći obrtni moment 121 Nm pri 4.000 obrtaja u minuti. Svi motori u modelu i20 su u potpunosti u skladu s Euro 6d-TEMP ekološkim standardima.

Prenos

6-stepeni ručni menjač je standard za sve opcije motora, osim 1,25-litarskog motora koji je opremljen menjačem sa 5 brzina. Automatik je dostupan u varijanti sa 1,4 MPi motorom.

McPherson prednje oslanjanje

Prednje oslanjanje sa oprugama tipa McPherson nudi čvrstoću i istrajnost za vrhunsku upravljivost i dodatno ojačanje u slučaju sudara.

Bezbednost

Sistem od 6 vazdušnih jastuka sastoji se od vazdušnih jastuka za vozača i suvozača, prednjih bočnih vazdušnih jastuka, kao i prednje i zadnje vazdušne zavese kako bi svi putnici bili zaštićeni u slučaju sudara iz bilo kog pravca.

Hyundai SmartSense tehnologija objedinjuje aktivne sisteme pomoći vozaču: FCA pomoć u izbegavanju frontalnog sudara, LDW – upozoravanje pri napuštanju trake za kretanje vozila i LDA sistem za pomoć ostajanju u saobraćajnoj traci. Stop signalno svetlo (ESS) se u slučaju hitnog zaustavljanja automatski uključuje kako bi upozorila vozače iza i time se smanjila mogućnost sudara.

Osim ovih, u i20 su ugrađeni i drugi sigurnosni elementi: DAW (upozorenje vozaču da je umoran), HBA (sistem za upravljanje dugim svetlima u zavisnosti od toga približava li se drugo vozilo iz suprotnog smera) i TMPS (kontroler nivoa pritiska u pneumaticima).

6 vazdušnih jastuka

Sistem od 6 vazdušnih jastuka sastoji se od vazdušnih jastuka za vozača i suvozača, prednjih bočnih vazdušnih jastuka, kao i prednje i zadnje vazdušne zavese kako bi vi i vaši putnici bili zaštićeni u slučaju sudara iz bilo kog pravca.

Stop signalno svetlo (ESS)

U slučaju hitnog zaustavljanja, automatski se uključuje signalizacija pri naglom kočenju kako bi upozorila vozače iza vas i time smanjila mogućnost sudara.

Elektronske komande prozora

Sve prozore je moguće elektronskim komandama spustiti ili podići. Prednje prozore samo jednim pritiskom na taster uz pomoć funckije auto up/down.

Udobnost

Fizički komfor za vozača i saputnike, elektronski sistemi podrške vožnji, veliki prtljažnik i lake i pregledne komande automobila čine Hyundai i20 u potpunosti spremnim za sve vidove putovanja – od kratkih (ali često dugih i zamornih) gradskih relacija do dalekih destinacija.

Prednji i zadnji senzori sistema pomoći pri parkiranju (PAS) omogućuju sigurno i lako parkiranje. Ugrađeni u prednji i zadnji branik, oni zvučno i vizuelno upozoravaju vozača na prepreke u neposrednoj blizini branika. Opciono dostupan je i sistem prikaza zadnje kamere (RCD) koji poboljšava vidljivost tokom vožnje unazad.

Hyundai i20 opremljen je kvalitenim Radio / CD / MP3 audio sistemom, a za potpunost multimedijalne podrške, tu su i držač za punjenje smart telefona na instrument tabli, AUX i USB ulazi koji omogućuju jednostavno povezivanje za vaše omiljene muzičke datoteke koje se nalaze na svim vrstama prenosivih uređaja, uključujući smart telefone i MP3 plejere. Sedmoinčni infotainment displej upotpunjuje podršku i20 komunikaciji i uživanju putnika. 

Hyundai i20 cene i brošure

Hyundai i20 je jedan od najtraženijih modela kompanije Hjundai i pored odlične cene, često je predmet različitih akcija i posebnih ponuda. Preuzmite i pogledajte listing cena paketa i odgovarajuće informativne brošure. Za sve dodatne informacije o prodaji na kredit, lizing i drugim pogodnostima poput dugogodišnje garancije, naši zaposleni vam stoje na raspolaganju.
Cenovnik i20   PREUZIMANJE
Brošura i20   PREUZIMANJE
Brošura i20 dodatna oprema   PREUZIMANJE

.

Test vožnja

U našem salonu možete da zakažete test vožnju za sve modele iz Ehom Auto ponude.

Imate dodatna pitanja

Posetite Ehom Auto salon

Ehom Auto je ovlašćeni prodavac i serviser automobila marke Hyundai, Subaru i SsangYong.

.

Pogledajte ostale Hyundai modele

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email