Hyundai Kona Hybrid

Hyundai Kona Hybrid

Hyundai Kona Hybrid

Hyundai Kona Hybrid

Hyundai Kona Hybrid

Da li je SUV sinonim za veliku potrošnju i ekološki rizik po okolinu? Sa Konom hibrid, više ne. Hyundai Kona Hybrid je mini SUV crossover koga krase sve osobine koje bismo poželeli: ekstravagantan i upečatljiv dizajn, agilnost, adekvatna pogonska snaga, bezbednost i udobnost, a sve uz visoke ekološke standarde kao imperativ i izbor savremenog vozača.

Nova Hyundai Kona izrađena je na platformi koju deli sa Konom sa SUS motorom i Konom Electric.

Izdvajamo

U 2022. godini imamo priliku da uživamo u vizuelno unapređenom modelu Kone koja je doživela spoljni i unutrašnji facelift, ali čiji je najjači adut upravo njen hibridni pogon. Nova Kona Hybrid pleni pažnju gde god da se pojavi – Inovativan dizajn, konture, paleta i kombinacija boja, LED svetlosne grupe i mnoštvo skladnih detalja zaintrigiraće vas da pogledate i njenu unutrašnjost. Ono što vas tamo očekuje je visok kvalitet izrade, maksimalna bezbednost za sve saputnike i primena savremenih tehnologija namenjenih kako udobnoj i lakoj vožnji, tako i sigurnosti pri putovanju. Zadovoljstvo u vožnji sa hibridnom pogonskom grupom navešće vas da zaboravite na bilo kakvu isključivost u pogledu korišćenja tradicionalnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem.  

VIDEO – Dizajn vredan divljenja

Mišljenja vozača su jednoglasna – Hyundai Kona Hybrid je sjajan automobil za nove generacije vozača. Youtube Hyundai Kona Hybrid 2022 Video  

Najbolja u klasi po ekonomičnosti

Kombinovana potrošnja goriva Kone je 4,25 l/100 km.

Redizajnirana prednja maska

Prednji deo nove Kone hibrid donosi osveženje u vidu nove saćaste strukture maske hladnjaka koja je savršeno vizuelno ukomponovana sa svetlosnom grupom.

Dizajn

Gledajući ga kompletnog – od moćnog dizajna alu felni do minimalističkih LED farova – ovaj auto je hibridan ne samo u vidu njegovog pogona, već i kao spoj porodičnog i kompaktnog SUV vozila. Kreiran da poseduje sve ono najbolje iz više zasebnih klasa, nova Kona hibrid je univerzalan izbor za gradsku vrevu, ali i za kraće i duže izlete van urbanih celina.

Spoljašnjost

Eksterijer Kone je pun energije. Zaobljene linije njenog kompaktnog tela stvaraju utisak da je automobil u pokretu čak i kad stoji. Izgled prednje i zadnje svetlosne grupe doprinosi toj impresiji, a celokupna njena pojava nagoveštava ono u šta ćete se uveriti za njenim komandama – ona je oličenje snage i pokretljivosti, što je čini optimalnim izborom za gradsku, ali i za vožnju na otvorenom putu.

Unutrašnjost

Putnička kabina hibridne Kone kombinacija je nekih tradicionalnih i mnoštva inovativnih elemenata, sa preglednim digitalnim komandama i multimedijalnim sistemom. Iskustva tokom vožnje su takva da mesta za sve, pa i za putnike na zadnjim sedištima ima više nego dovoljno, a sa prtljažnikom od 374 litre, na putovanje može komotno da krene i cela porodica. Korišćeni materijali enterijera su prijatni na dodir i pružaju dodatni nivo komfora. Viši paketi opreme sadrže kompletno redizajniran infotainment sistem veličine 10,25 inča, kao i HUD (head-up display).

Boje

Paleta od 10 dostupnih nijansi zadovoljiće i najprobirljivije. Facelifovana Kona podrazumeva i značajne promene u kolornom spektru koji se kreće od Phantom Black crne i Atlas White bele do Dive in Jeju tirkizno plave. Hyundai Kona Phantom Black Hyundai Kona Cyber GreyHyundai Kona Chalk WhiteHyundai Kona Surfy BlueHyundai Kona Pulse RedHyundai Kona Misty JungleHyundai Kona Ignite FlameHyundai Kona Galactic GrayHyundai Kona Dive In JejuHyundai Kona Dark Knight

Karakteristike

Što se tiče dimenzija, Kona Hybrid je dugačka 4205 mm, široka 1800 i visoka 1565 mm. SUS benzinski motor radi sa podrškom moćne polimerne, litijumsko-jonske baterije kako bi se obezbedila vrhunska ekonomičnost u potrošnji goriva i smanjila emisija ugljeničnih gasova. Zavisno od situacije u vožnji, hibridni pogonski sistem se prebacuje bez problema između konvencionalnog SUS motora i elektromotora, a ponekad koristi oba istovremeno. Zajedno, oni pružaju izvanredne performanse snage, a kao deo regenerativnog kočionog sistema, elektromotor pomaže u usporavanju auta, ujedno puneći bateriju.

Paketi

Kona se isporučuje u pet paketa opreme: Comfort, Style, Premium, Impression i Ultimate.

Performanse

Nova hibridna Kona ima ugrađen 1,6-litarski benzinski motor snage 104 KS, zajedno sa malom baterijom snage 1,56 kWh i električnim motorom od 43 KS. Na ovaj način, dobija se krajnji sistemski efekat od of 139 KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 11,3 sekundi. Uzimajući u obzir ove parametre, nova Kona Hybrid po svojim voznim performansama ne zaostaje od svoje ‘tradicionalne’ verzije, ali je od nje dodatno ekonomičnija što se tiče potrošnje.

Kappa 1,6 GDi Benzinski motor

Maksimalna snaga: 104 KS pri 5.700 obrtaja u minuti.

Hibridni električni motor

Maksimalna snaga: 43 KS.

Hibridni pogonski sklop

Kompaktni elektromotor radi zajedno sa 1,6-litarskim benzinskim, čime je poboljšana ekonomičnost vožnje i smanjena emisija CO2 na samo 115 g/km. U sadejstvu ova dva motora, nekad veoma bitno ubrzanje je maksimalno povećano.

Bezbednost

SmartSense skup tehnoloških rešenja objedinjuje različite aktivne sisteme pomoći vozaču usmerene ka bezbednosti putovanja. Pored sistema aktivne, primenjena su i rešenja za pasivnu sigurnost, pre svega u vidu konstrukcije karoserije i seta vazdušnih jastuka za vozača i putnike.

Sistem za ostanak u traci (LKA)

Sistem koristi prednju kameru da nadgleda linije na putu. Ukoliko dođe so slučajnog izlaska sa trake, sistem će prvo alarmirati vozača, a zatim - ako je neophodno - upotrebiti kontra obrtni moment kako bi vratio vozilo unutar linija kolovozne trake.

Upozorenje na mrtvi ugao (BSD)

Ovaj sistem obaveštava vozača o vozilima koja su mu ušla u mrtav ugao i vozilima koja su u prolazu. Vozač je tako informisan o vozilima koja su iza njega ili ga zaobilaze, a mogu se naći u uglu koji nije lako videti preko bočnih ili srednjeg ogledala.

Kamera za kretanje unazad

Kao mogućnost kod SE i Premium modela, ovaj sistem obaveštava vozača o vozilima koja su mu ušla u mrtav ugao i vozilima koja su u prolazu. Vozač je tako informisan o vozilima koja su iza njega ili ga zaobilaze, a mogu se naći u uglu koji nije lako videti preko bočnih ili srednjeg ogledala. Informacija se vozaču prikazuje na bočnom ogledalu.

Udobnost

Putovanju hibrdinom Konom se mogu radovati i vrlo visoki ljudi jer prostora za njih ima dovoljno čak i na zadnjoj klupi. Vrata prtljažnika se široko otvaraju, a njegova pristupačnost čini utovar bržim i lakšim. Kona pruža maksimalan multimedijalni komfor. Uz KRELL audio sistem sa efektom poništenja neželjenih zvukova uhvatićete sebe kako đuskate čak i u zamornom gradskom špicu. Na raspolaganju vam je ekran osetljiv na dodir dijagonale 8 inča, sa ugrađenim Apple CarPlay i Android Auto funkcijama. U zavisnosti od nivoa opreme, vaša Kona može da ima projekcioni displej (HUD), kao i bežični punjač mobilnog telefona.

Hyundai Kona Hybrid cene i brošure

Nova Hyundai Kona Hybrid je jedan od najkarakterističnijih modela kompanije Hjundai i pored odlične cene, često je predmet različitih akcija i posebnih ponuda. Preuzmite i pogledajte listing cena paketa i odgovarajuće informativne brošure (2022). Za sve dodatne informacije o prodaji na kredit, lizing i drugim pogodnostima poput dugogodišnje garancije, naši zaposleni vam stoje na raspolaganju. U skladu sa merama ekološke politike Republike Srbije, preporučujemo vam da redovno pratite aktivnosti resornog ministarstva u vezi sa subvencijama za vozila na eko pogon (više informacija na ekologija.gov.rs).
Cenovnik Kona Hybrid Facelift   PREUZIMANJE
Cenovnik Kona Hybrid   PREUZIMANJE
Cenovnik Kona Hybrid N Line   PREUZIMANJE
Tehničke karakteristike Kona Hybrid   PREUZIMANJE
Tehničke karakteristike Kona Hybrid FL   PREUZIMANJE

.

Test vožnja

U našem salonu možete da zakažete test vožnju za sve modele iz Ehom Auto ponude.

Imate dodatna pitanja

Posetite Ehom Auto salon

Ehom Auto je ovlašćeni prodavac i serviser automobila marke Hyundai, Subaru i SsangYong.

.

Pogledajte ostale Hyundai modele

Podelite ovu stranicu