Hyundai Kona Hybrid

Hyundai Kona Hybrid

Hyundai Kona Hybrid

Hyundai Kona Hybrid

Hyundai Kona Hybrid

Da li je SUV sinonim za veliku potrošnju i ekološki rizik po okolinu? Sa Konom hibrid, više ne. Hyundai Kona Hybrid je mini SUV crossover koga krase sve osobine koje bismo poželeli: ekstravagantan i upečatljiv dizajn, agilnost, pogonska snaga, bezbednost i udobnost, uz visoke ekološke standarde kao imperativ i izbor savremenog vozača.

Izdvajamo

Kona Hybrid pleni pažnju gde god da se pojavi – Inovativan dizajn, konture, paleta i kombinacija boja, LED svetlosne grupe i mnoštvo skladnih detalja navešće vas da pogledate i njenu unutrašnjost. Ono što vas tamo očekuje je visok kvalitet izrade, maksimalna bezbednost za sve saputnike i primena savremenih tehnologija namenjenih kako udobnoj i lakoj vožnji, tako i sigurnosti pri putovanju.VIDEO – Bešumna lepota

Hyundai Kona u svojoj hibridnoj varijanti stapa se sa okolinom i doprinosu njenom očuvanju.

Youtube video Hyundai Kona Hybrid  

Ekonomičnost u potrošnji goriva najbolja u klasi

Kombinovana potrošnja goriva od 3,9 l/100 km, na gumama od 16˝.

Potpuno paralelni hibridni pogonski sistem

Zavisno od situacije u vožnji, hibridni pogonski sistem se prebacuje bez problema između konvencionalnog motora i elektromotora, a ponekad koristi oba motora istovremeno. Zajedno pružaju izvanredne performanse snage sa kombinovanim izlazom od 105 KS i 15.0 kgf.m obrtnog momenta.

Dizajn

Gledajući ga kompletnog – od moćnog dizajna alu felni do minimalističkih LED farova – ovaj auto je hibridan ne samo u vidu njegovog pogona, već i kao spoj porodičnog i kompakt SUV vozila. Kreiran da poseduje sve ono najbolje iz više zasebnih klasa, Kona hibrid je univerzalan izbor za gradsku vrevu, ali i za kraće i duže izlete van urbanih celina.

Spoljašnjost

Eksterijer Hyundai Kone Hybrid je pun energije. Zaobljene linije njenog kompaktnog tela stvaraju impresiju da je automobil u pokretu čak i kad stoji. Izgled prednje i zadnje svetlosne grupe doprinosi tom utisku, a celokupna njena pojava nagoveštava ono u šta ćete se uveriti za njenim komandama – ona je oličenje snage i pokretljivosti, što je čini optimalnim izborom za gradsku, ali i za vožnju na otvorenom putu.

Unutrašnjost

Putnička kabina hibridne Kone kombinacija je nekih tradicionalnih i mnoštva inovativnih elemenata, sa preglednim komandama i infotainment sistemom. Mesta za sve, pa i za putnike na zadnjim sedištima ima više nego dovoljno, a sa prtljažnikom od 361 litra, na putovanje može komotno da krene i cela porodica. Korišćeni materijali enterijera su prijatni na dodir i pružaju dodatni nivo komfora.

Boje

Paleta od 10 kolornih nijansi daće pečat vašem izboru, od elegantne Phantom Black crne, preko energične Pulse Red zagasito crvene, do svedene kreda-bele Chalk White boje. U ponudi su i dve posebne boje krova, dok je enterijer takođe prilagodljiv vašem ukusu i isporučuje se u četiri kombinacije (crna + siva, narandžasta, crvena ili zelena), uz opciju da su i sigurnosni pojasi u odgovarajućem tonu (crveni, zeleni).

Karakteristike

Što se tiče dimenzija, Kona Hybrid je dugačka 4165 mm, široka 1800 i visoka 1565 mm i kreće se na točkovima od 16’’ (opciono 18’’) sa aluminijumskim naplacima, a pokreću je benzinski 1,6-litarski GDi motor od 1580 cm3 (105 KS) i električni sinhroni motor sa permanentnim magnetom od 43,5 konjske snage. Motori rade sa podrškom moćne polimerne, litijumsko-jonske baterije kako bi se obezbedila vrhunska ekonomičnost u potrošnji goriva i smanjila emisija ugljeničnih gasova. Zavisno od situacije u vožnji, hibridni pogonski sistem se prebacuje bez problema između konvencionalnog SUS motora i elektromotora, a ponekad koristi oba istovremeno. Zajedno, oni pružaju izvanredne performanse snage, a kao deo regenerativnog kočionog sistema, elektromotor pomaže u usporavanju auta, puneći beteriju tako da vi to ne morate da radite. U Konu hibrid ugrađen je šestostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom (DCT).

Paketi

Kona se isporučuje u pet paketa opreme: Comfort, Style, Premium, Impression i Ultimate.

Performanse

Kona Hybrid po svojim voznim performansama ne zaostaje od svoje ‘tradicionalne’ verzije, ali je od nje dodatno ekonomičnija što se tiče potrošnje.

Kappa 1.6 GDi Benzinski motor

Maksimalna snaga: 105 PS/5.700 obrtaja u minuti.

Hibridni električni motor

Maksimalna snaga: 43,5 PS, Maksimalni obrtni momenat: 170 Nm.

Hibridni pogonski sklop

Kompaktni elektromotor radi zajedno sa 1,6-litarskim benzinskim, čime je poboljšana ekonomičnost vožnje i smanjena emisija CO2 na samo 90 g/km. U sadejstvu ova dva motora, nekad veoma bitno ubrzanje je maksimalno povećano.

Bezbednost

SmartSense skup tehnoloških rešenja objedinjuje različite aktivne sisteme pomoći vozaču usmerene ka bezbednosti putovanja. Pored sistema aktivne, primenjena su i rešenja za pasivnu sigurnost, pre svega u vidu konstrukcije karoserije i seta vazdušnih jastuka za vozača i putnike.

Autonomni sistem kočenja (AEB) sa sistemom za prepoznavanje pešaka i biciklista

Kao mogućnost kod SE i Premium modela, ali i kao standard kod Premium SE, u ponudi je AEB sistem koji koristi prednju kameru i radarske senzore za snimanje saobraćaja. Ukoliko sistem prepozna potencijalni sudar sa vozilom, pešakom ili biciklistom, on će upozoriti vozača, automatski usporiti ili zaustaviti vozilo ako je neophodno.

Sistem za ostanak u traci (LKA)

Sistem koristi prednju kameru da nadgleda linije na putu. Ukoliko dođe so slučajnog izlaska sa trake, sistem će prvo alarmirati vozača, a zatim - ako je neophodno - upotrebiti kontra obrtni moment kako bi vratio vozilo unutar linija kolovozne trake.

Upozorenje na mrtvi ugao (BSD)

Kao mogućnost kod SE i Premium modela, ovaj sistem obaveštava vozača o vozilima koja su mu ušla u mrtav ugao i vozilima koja su u prolazu. Vozač je tako informisan o vozilima koja su iza njega ili ga zaobilaze, a mogu se naći u uglu koji nije lako videti preko bočnih ili srednjeg ogledala. Informacija se vozaču prikazuje na bočnom ogledalu.

Udobnost

Putovanju hibridnom Konom se mogu radovati i vrlo visoki ljudi jer prostora za njih ima dovoljno čak i na zadnjoj klupi. Vrata prtljažnika se široko otvaraju, a njegova pristupačnost čini utovar bržim i lakšim.

Kona pruža maksimalan multimedijalni komfor. Uz KRELL audio sistem sa efektom poništenja neželjenih zvukova uhvatićete sebe kako đuskate čak i u zamornom gradskom špicu. Na raspolaganju vam je ekran osetljiv na dodir dijagonale 8 inča, sa ugrađenim Apple CarPlay i Android Auto funkcijama. U zavisnosti od nivoa opreme, vaša Kona može da ima projekcioni displej (HUD), bežični punjač mobilnog telefona, kao i digitalni informativni ekran pored brzinomera i obrtomera.

Hyundai Kona Hybrid cene i brošure

Hyundai Kona Hybrid je jedan od najkarakterističnijih modela kompanije Hjundai i pored odlične cene, često je predmet različitih akcija i posebnih ponuda. Preuzmite i pogledajte listing cena paketa i odgovarajuće informativne brošure (2021). Za sve dodatne informacije o prodaji na kredit, lizing i drugim pogodnostima poput dugogodišnje garancije, naši zaposleni vam stoje na raspolaganju.

U skladu sa merama ekološke politike Republike Srbije, preporučujemo vam da redovno pratite aktivnosti resornog ministarstva u vezi sa subvencijama za vozila na eko pogon (više informacija na ekologija.gov.rs).
Cenovnik Kona Hybrid   PREUZIMANJE
Brošura Kona Hybrid   PREUZIMANJE
Tehničke karakteristike Kona Hybrid   PREUZIMANJE

.

Test vožnja

U našem salonu možete da zakažete test vožnju za sve modele iz Ehom Auto ponude.

Imate dodatna pitanja

Posetite Ehom Auto salon

Ehom Auto je ovlašćeni prodavac i serviser automobila marke Hyundai, Subaru i SsangYong.

.

Pogledajte ostale Hyundai modele

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email