Novi Hyundai Tucson 2022

Novi Hyundai Tucson 2022

Novi Hyundai Tucson 2022

Novi Hyundai Tucson 2022

Novi Hyundai Tucson 2022

Zahvaljujući svojoj estetskoj privlačnosti i tehničkoj pouzdanosti, Hyundai Tucson favorit je među porodičnim SUV modelima na tržištu. Novi Tucson koji nas očekuje i u 2022. godini nastavlja tradiciju svojih prethodnika sa ovim imenom, uz drastična poboljšanja karakteristika, od kojih su neka vidljiva na prvi pogled, dok su druga elegantno locirana u njegovoj unutrašnjosti.

Kao porodični krosover srednje veličine, novi Hyundai Tucson naročito se ističe smelim i robusnim dizajnom, sistemima pametne podrške vozaču i elementima aktivne bezbednosti. Ovog puta, Tucson nam stiže uz vrhunski izbor pogonskih grupa, a tradicionalne dizel i benzinske motore sada prate i ekološka hibridna i plug-in hibridna pogonska rešenja.

 

Video – Dinamičan prikaz mnoštva noviteta

Novi Tucson pruža mnogo vozaču i saputnicima. Najnovije tehnologije ugrađene su u besprekoran dizajn još neviđen na našim ulicama i putevima.

YouTube Hyundai Tucson 2022 Promo Video

 

Izdvajamo

Novi Hyundai Tucson četvrta je generacija ovog modela, nastala na podlozi koncept vozila Hyundai Vision T. I dok drugi proizvođači kreiraju koncept vozila samo da bi zagolicali maštu kupaca, Hyundai se bez bojazni usudio da koncept pretoči u pravi automobil i da maštu pretvori u stvarnost koja se može videti, opipati i – voziti.  Maštu će ipak prvo pobuditi njegov neobičan, hrabar sportski dizajn koji donosi potpuno nove standarde među porodičnim krosoverima. Za novi Tucson slobodno možemo reći da je pripadnik digitalne generacije SUV automobila, opremljen najsavremenijim elementima Hyundai SmartSense aktivne bezbednosti i pomoći vozaču, uz potpunu integraciju sa mobilnim uređajima svih putnika. Kao takav, on predstavlja revolucionaran iskorak u odnosu na svog prethodnika iz 2020. godine. Novi Tucson dostupan i kao blagi hibrid, hibrid ili plug-in hibridno vozilo, čime proizvođač ide korak dalje u ekološkim obzirima kod svojih vozila. Primerci sa tradicionalnim motorima u saglasnosti su sa Euro 6d normama emisije izduvnih gasova.

Elektrificirani pogonski sklopovi

Dopunili smo vaše izbore. Sada možete da izaberete iz raznovrsnog asortimana pogonskih sklopova u segmentu, od opcija benzin ili dizel sa 48V blagim hibridom, do hibrida i plug-in hibrida.

Revolucionaran dizajn

Dinamični geometrijski oblici, oštri uglovi i prva na svetu Parametarska skrivena svetla su kombinacija koja novi Tucson čini moćnim i jedinstvenim na putu.

Dizajn

Realizacija dizajna je prvo što se primećuje na novom modelu. Dok je zadnji deo poprimio oblike karakteristične za čitavu Hyundaijevu gamu, bočni pogled i pogled na prednju stranu vozila ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Utisak robusne i moćne rešetke hladnjaka upotpunjuje Parametric Jewel Hidden Lights tehnologija ‘skrivenih svetala’, koja kao da “izranjaju” iz prednje rešetke, pružajući neverovatno vizuelno iskustvo.

Spoljašnjost

Novi Hyundai Tucson je veći i širi u odnosu na svog prethodnika, a oblik njegove karoserije obeležavaju oštri uglovi, geometrijski sklad vizuelnih elemenata i njihova čvrsta muskulatura. Specifična parabolična konturna linija koja se proteže od retrovizora do prtljažnika daje mu siluetu koja nagoveštava snagu, usmerenost i jednu notu drskosti, čime se novi Tucson izdvaja i izdiže iznad drugih SUV modela automobila.

Unutrašnjost

Ekologija nije samo o harmoniji i brizi o prirodi, već i o čoveku i njegovom okruženju. Opšti balans kao vodeći princip pri dizajnu primetan je u enterijeru novog Hynudai Tucsona. Inspirisana kaskadama vodopada, unutrašnjost krasi ambijentalno osvetljenje sa 64 podesive boje i 10 nivoa osvetljenja koji se prilagođavaju vašem raspoloženju. Izvori svetla su na dnu centralne konzole, u podlozi za bežično punjenje telefona i pregradi za odlaganje na vratima. Dostupan panoramski krov pojačava osećaj sjedinjenosti sa okolinom tokom vožnje Boje enterijera dostupne su u tri varijante: crnoj, mahovina sivoj i crnoj sa primesama tirkiznih elemenata. Sve varijante dostupne su sa presvlakama sedištima izrađenim od kože ili tekstila. Obilje prostora karakteriše novog Tucsona. To se ne odnosi samo na prostor za vozača i suvozača, kao i za osobe na zadnjoj klupi, već je dodatni volumen prisutan i u međuprostoru između putnika napred i pozadi, dok je prtljažni prostor posebna priča i garantuje putovanje na koje ćete moći da ponesete sve stvari za vas i vašu porodicu.

Boje

Kupcima je dostupna paleta od 9 različitih boja, počevši od klasične Phantom crne do čak dve nijanse crvene – Engine i Sunset Red. Boje ističu vizuelni sklad novog Tucsona

Hyundai Tucson - boja Amazon Grey   Hyundai Tucson - boja Teal   Hyundai Tucson - boja Silky Bronze   Hyundai Tucson - boja Shimmering Silver

Hyundai Tucson - boja Polar White   Hyundai Tucson - boja Phantom Black   Hyundai Tucson - boja Engine Red   Hyundai Tucson - boja Dark Knight

Karakteristike

Dimenzije novog Hyundai Tucsona su 4500 x 1865 x 1650 mm i kreće se na točkovima od 17’’ (čelični naplaci), odnosno 17, 18 ili 19’’ (aluminijumski naplaci).

Motori

Gama motora je impresivna za segment kompakt SUV vozila. Kupcima su na raspolaganju 1,6-litarski T-GDi i 1,6 CRDi SUS motori, zatim 48-voltni blagi hibridni benzinac, pun hibrid, kao i Plug-in hibrid varijanta.    

H3 1,6 T-GDi benzinski motor sa 150 KS

1,6-litarski benzinac

Hyundai 1,6 T-GDi Smartstream benzinski motor razvija 150 KS i upravlja se pomoću 6-stepenog ručnog menjača, uz pogon na sva 4 ili 2 točka. Opremljen je Hyundaijevom tehnologijom kontinuiranog varijabilnog trajanja ventila (CVVD) koja optimizuje performanse motora i efikasnost u potrošnji goriva dok je istovremeno i ekološki prihvatljiv.    

1,6 T-GDi sa 180 KS

Ova pogonska grupa daje novom Tucsonu izraženu sportsku notu Unapređeni 1,6-litarski T-GDi benzinski motor isporučuje 180 konjskih snaga i time pruža sportski osećaj pri vožnji. Dostupan je uz 7-stepenu transmisiju sa dvostrukim kvačilom (7DCT) i sa pogonom na dva ili četiri točka.    

1,6-litarski CRDi dizel motor sa 115 KS

Snažna i ujedno ekonomična dizel opcija Ovaj 1,6-litarski Smartstream dizel motor daje 115 KS i ima 6-stepeni ručnim menjačem, sa pogonom na dva točka.    

1,6 CRDi sa 136 KS

Snažna mašina sa lakoćom pokreće novog Tucsona Čak 136 konjskih snaga isporučuje 1,6-litarski CRDi motor sa 7-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom (7DCT), uz odabir varijante sa pogonom na dva ili četiri točka.    

Tucson Hibrid

Standardni hibrid, puna ekološka orijentacija Tucson Hibrid pokreće novi 1,6-litarski T-GDi Smartstream benzinski motor snage 44,2 kW, zajedno sa elektromotorom u koji je ugrađena 1,49 kWh litijum-jonska polimerna baterija. Oba agregata daju kombinovani ukupan izlaz od 230 KS.    

Tucson Plug-in hibrid

Sa kablovima i utičnicom bezbrižno na dugo putovanje Plug-in hibridna verzija novog Tucsona dolazi sa 1,6-litarskim T-GDi motorom koji je električan kada vi to želit, a benzinac kada vam je to potrebno.    

Tucson 48V blagi hibrid

Električni booster pri pokretanju i ubrzanju Uštedite gorivo i smanjite emisiju gasova sa 48-voltnim blagim hibridnim sistemom ugrađenim u novog Tucsona. Sistem podržava motor sa unutrašnjim sagorevanjem, sa dodatnim obrtnim momentom tokom ubrzavanja i kada krećete.

Performanse

CVVD tehnologija

Hyundai je prvi na svetu razvio tehnologiju kontinuiranog varijabilnog trajanja ventila (CVVD) koja optimizuje performanse motora i efikasnost u potrošnji goriva. Tehnologija kontrole ventila reguliše trajanje otvaranja i zatvaranja ventila u skladu sa uslovima vožnje, čime pruža maksimum performansi, uz ekonomičan utrošak goriva.

1,6 T-GDi sa 180 KS

Unapređeni 1,6-litarski T-GDi benzinski motor isporučuje 180 konjskih snaga i time pruža sportski osećaj pri vožnji. Dostupan je uz 7-stepenu transmisiju sa dvostrukim kvačilom (7DCT) i sa pogonom na dva ili četiri točka.

1,6-litarski CRDi dizel motor sa 115 KS

Ovaj 1,6-litarski Smartstream dizel motor daje 115 KS i ima 6-stepeni ručnim menjačem, sa pogonom na dva točka.

Bezbednost

Novi Hyundai Tucson opremljen je sistemom pasivne bezbednosti sa 7 vazdušnih jastuka, sa centralnim bočnim vazdušnim jastukom u prednjem redu, što je jedinstvena karakteristika u ovom segmentu. On sprečava da se putnici međusobno sudare i smanjuje na minimum rizik od ozbiljnih povreda. Poprečno postavljeni jastuk sprečava međusobno sudaranje putnika Dobro poznati Hyundai SmartSense sistem kombinuje više ključnih elemenata aktivne bezbednosti poput Pomoći u vožnji na auto-putu (HDA), Pomoći u izbegavanju frontalnog sudara sa funkcijom skretanja na raskrsnici (FCA JX), FCA sistema koji automatski koči kada detektuje iznenadno zaustavljanje vozila ispred ili kad detektuje pešaka ili biciklistu na vašem putu. Pored navedenih, prisutni su i Pomoć u obaranju dugih svetala (HBA) koji detektuje vozila koja vam dolaze u susret i automatski prebacuje na oborena svetla, LFA za praćenje vozne trake , kao i BVM – monitor za prikaz mrtvog ugla.    

Eliminacija opasnosti iz mrtvog ugla

Kritični momenti približavanja drugog vozila u pokretu iz mrtvog ugla vozača, kao i prilikom parkiranja, eliminišu se pomoću BVM elementa aktivne bezbednosti čiji je najvažniji deo kamera sa vizuelnim pomagalima koja tačno prenosi optičku informaciju o predmetima u blizini vašeg automobila, a koji se teško mogu uočiti okom vozača.   Eliminacija mrtvog ugla pri vožnji i uparkiravanju

Pomoć u vožnji na otvorenom putu (HDA)

Novi Hyundai Tucson je prvi model proizvođača u kojem se nalazi ugrađen sistem Pomoći u vožnji na otvorenom putu (HDA). Ova funkcija je kombinacija dvaju postojeća SmartSense sistema - Pomoći u praćenju trake i Navigacije zasnovane na pametnom tempomatu. Sistem koristi senzore i podatke o mapi kako bi omogućio bezbedno upravljanje, automatski prilagođavajući brzinu krivinama na koje vozilo nailazi, uz prepoznavanje ograničenja brzine na putu. Posebno dugme na volanu omogućuje aktivaciju HDA jednim dodirom.

Pomoć u izbegavanju frontalnog sudara sa funkcijom skretanja na raskrsnici (FCA JX)

FCA sistem automatski koči kada detektuje iznenadno kočenje vozila ispred ili kad detektuje pešaka ili biciklistu na vašem putu.

Pomoć u obaranju dugih svetala (HBA)

Detektuje vozila koja vam dolaze u susret i vozila u istoj traci i automatski prebacuje na oborena svetla. Kada više nema detektovanih vozila, ponovo aktivira duga svetla, maksimalno povećavajući vašu vidljivost.

Udobnost

Digitalan, bešuman, sofisticiran i okrenut saputnicima – novi Hyundai Tucson nudi vrhunsku udobnost i razne pogodnosti koje ga čine omiljenim članom društva za put i porodice. Pametne funkcije poput daljinskog preklapanja sedišta i otvaranja gepeka u više vertikalnih nivoa čine utovar prtljaga brzim i jednostavnim. Walk-in uređaj vam obezbeđuje lak ulazak u vozilo suvozaču pomoću manipulacije njegovim sedištem. Svi putnici mogu da uživaju u grejanju prednjih i zadnjih sedišta kao i u Multi Air Mode rešenju za prijatnu indirektnu cirkulaciju vazduha koji ne bije direktno u njih. Trrozonska klimatizacija dozvoljava podešavanje različitih temperaturnih režima zone vozača, suvozača i za putnike na zadnjim sedištima. Multimedijalni, interaktivni i audio sistemi u skladu su sa trenutkom u kojem živimo i pružaju potpunu integraciju bez koje je život digitalnoj generaciji teško zamisliv.    

10,25″ ekran i kontrole osetljive na dodir

Novi 10,25″ ekran osetljiv na dodir se besprekorno stapa sa touchscreen konzolom. Sve kontrole navigacije, infotainment sistema i klimatizacije su na dodir.   Veliki displej olakšava kontrolu svih funkcija navigacije    

10,25″ digitalna instrument tabla

Digitalna instrument tabla otvorenog tipa daje kokpitu potpun digitalni izgled. Kućište instrument table je uklonjeno kako bi se povećao osećaj otvorenog prostora u kabini.   Prikaz informacija u vezi sa vožnjom daje se preko LCD TFT ekrana    

Bežično punjenje velikom brzinom

Pametni uređaji se sada mogu puniti još većom brzinom jer je snaga punjača povećana sa 5W na 15W. Jedinica za punjenje ima integrisanu funkciju hlađenja kako bi se sprečilo pregrevanje.   Povećanje snage punjača sa 5 na 15W drastično ubrzava punjenje uređaja    

KRELL vrhunski sistem ozvučenja

Premijum KRELL audio sistem pruža fantastičan zvučni osećaj sa osam zvučnika visokih performansi i sa subwooferom podešenim da pruži apsolutno realistični zvuk.   Sistem reprodukcije zvuka je ravan vrhunskim kućnim uređajima

Novi Hyundai Tucson cene i brošure

Novi Hyundai Tucson je jedan od najtraženijih modela kompanije Hjundai i pored odlične cene, često je predmet različitih akcija i posebnih ponuda. Preuzmite i pogledajte listing cena paketa i odgovarajuće informativne brošure (2022). Za sve dodatne informacije o prodaji na kredit, lizing i drugim pogodnostima poput dugogodišnje garancije, naši zaposleni vam stoje na raspolaganju. U skladu sa merama ekološke politike Republike Srbije, preporučujemo vam da redovno pratite aktivnosti resornog ministarstva u vezi sa subvencijama za vozila na eko pogon (više informacija na sajtu www.ekologija.gov.rs).
Cenovnik Tucson   PREUZIMANJE
Cenovnik Tucson N Line   PREUZIMANJE
Cenovnik Tucson Hybrid   PREUZIMANJE
Brošura Tucson   PREUZIMANJE

.

Test vožnja

U našem salonu možete da zakažete test vožnju za sve modele iz Ehom Auto ponude.

Imate dodatna pitanja

Posetite Ehom Auto salon

Ehom Auto je ovlašćeni prodavac i serviser automobila marke Hyundai, Subaru i SsangYong.

.

Pogledajte ostale Hyundai modele

Podelite ovu stranicu