Hyundai IONIQ Electric

Hyundai IONIQ Electric

Hyundai IONIQ Electric

Hyundai IONIQ Electric

Hyundai IONIQ Electric

Deleći razvojnu platformu sa svojom hibridnom, tj. plug-in hibridnom varijantom, Hyundai IONIQ Electric predstavlja vozilo koje pokreće isključivo električni pogon. Iako je platforma bila novost i za samu fabriku kada je predstavljena tržištu, na samom početku je zabeležen neverovatan uspeh – američka Agencija za zaštitu okoline proglasila je IONIQ Electric za najekonomičnije vozilo klase električnih automobila, sa kombinovanom potrošnjom od 136 mpg-e, što je ekvivalent od 1,7 litara benzina na 100 km.

Njegova najnovija verzija, međutim, napravila je još veći iskorak – IONIQ proizveden 2022. sa punim baterijama može da pređe do 236 kilometara, što je praktično rezultat u kilometar identičan sa trenutno najizvikanijim i neuporedivo skupljim američkim električnim automobilom srpskog imena.

Iako je formalno kategorisan u hatchback – liftback klasu automobila, IONIQ Electric je po mnogim osobinama specifičan. Pošto u pogledu izgleda, funkcionalnosti i voznih performansi “preuzima” određene elemente od drugih klasa, sa pravom ga možemo nazvati višenamenskim automobilom.

Izdvajamo

Hyundai IONIQ Electric pokreće električni motor snage 136 konjskih snaga, sa litijum-jonskom baterijom kapaciteta 38,3 kWh. Za model je karakteristična vrhunska aerodinamičnost i upotreba izuzetno lakih materijala za izradu šasije. Dizajn eksterijera i unutrašnjosti otrkiva savremen auto namenjen ekološki svesnim ljudima koji se pritom ne odriču udobnosti i praktičnosti tradicionalnih automobila. Brzo i praktično punjenje je još jedan nezaobilazan faktor prilikom izbora ovog fantastičnog ‘sportiste’.    

VIDEO – Futuristički dizajn je stigao

IONIQ Electric opremljen je svim bitnim komponentama aktivne inteligentne bezbedosti, a specifičan izgled razlikuje ga od svih drugih automobila.   

YouTube promo video Hyundai IONIQ Electric

Unikatna rešetka hladnjaka

Futuristička rešetka hladnjaka određena je samom prirodom električnog vozila i perfektno se slaže sa ukupnim izgledom prednjeg dela koji sa svetlosnom grupom predstavlja zaokruženu, robusnu vizuelnu celinu.

LED zadnja kombinovana svetla

Zadnja svetlosna grupa je u savršenoj harmoniji sa svim konturama IONIQ-a.

Dizajn

Od električnog automobila tražimo još više od tradicionalnog – da uz sve kvalitete koje svakako želimo, poseduje i veliku autonomiju, izuzetnu ekonomičnost i kapacitet baterije. Izazov je i sam njihov smeštaj jer on ne sme da bude prepreka unutrašnjem komforu putnika. IONIQ Electric je po ovim kriterijumima u samom svetskom vrhu.

Spoljašnjost

Tvorci IONIQ Electrica su prostor za baterije mudro iskoristili za optički izražajno podizanje zadnjeg dela vozila, čime je naglašena njegova sportska dimenzija. Njegov spoljašnji izgled i konture mogu da iznenade posmatrača kada spozna da je pred njim kompletno ekološki automobil.

Unutrašnjost

Naš Electric pruža punu udobnost pri sedenju i na dužim putovanjima. Gepek od 341 litra je dovoljan i za prohteve jedne porodice. Materijali u kabini su moderni, visokog kvaliteta i strepena finalne izrade, ugodni na dodir, a istovremeno su izuzetno laki, čime je masa vozila maksimalno umanjena.

Karakteristike

Dimenzije Hjundaija IONIQ Electric su 4470 x 1820 x 1450 mm i kreće se na točkovima od 16’’ sa aluminijumskim naplacima. GLS električni motor je snage 38,3 kWh i daje 136 konjskih snaga. Prilikom brzog punjenja, litijum-jonska baterija 80% svog punog kapaciteta dostiže za svega par minuta manje od sat vremena, a pomoću utičnice i javne električne mreže, biće od 0 do 100% napunjena za 6 časova.

Paketi

Novi Hyundai IONIQ Electric se isporučuje u četiri paketa opreme: Style, Premium, Impression i Ultimate.

Performanse

Sinhroni motor sa permanentnim magnetima

Ovaj motor postiže perfektan balans visoke efikasnosti i velike snage. Ima najveći obrtni momenat od 30,1 kgfm (295 Nm) koji se isporučuje odmah i u potpunosti kad pritisnete papučicu gasa. Svakako, to je zabavnija strana vožnje električnog IONIQ-a.

Port za punjenje

Za maksimalnu fleksibilnost, port nudi izbor modova za punjenje: standardno ili brzo punjenje. Konektovanje kabla je osmišljeno da bude sigurno, bezbedno i jednostavno.

In-Cable Control Box (ICCB) kabl za punjenje

Ovaj praktičan kabl se nalazi u prtljažniku i dozvoljava vam da punite električni IONIQ praktično bilo gde. Osmišljen je za povezivanje na standardnu zidnu utičnicu i napuniće IONIQ pomoću naizmenične struje u domaćinstvu.

Bezbednost

Put može biti prilično nepredvidljiv. I kada ne znate šta možete da očekujete, IONIQ Electric to zna. Njegovi napredni bezbednosni sistemi pomoći vozaču služe kao elektronski kopilot, koji tiho radi iza scene i konstantno pazi na znakove potencijalne nevolje. Funkcije poput Pomoći za ostanak u traci (LKA) ili Upozorenja na sudar u mrtvom uglu (BSD) će identifikovati problem pre vas i preventivno će delovati kako bi umanjili rizik od sudara. Kako bi se postigao do sada neviđen nivo čvrstoće strukture, kritični delovi su proizvedeni pomoću napredne tehnologije vrućeg utiskivanja. Pasivnoj bezbednosti doprinosi i set od 7 vazdušnih jastuka.

Sistem od 7 vazdušnih jastuka

Ako se neočekivano dogodi, sedam vazdušnih jastuka će vam pružiti vrhunsku zaštitu. Za putnike na prednjim sedištima postoje dva prednja vazdušna jastuka, dva bočna vazdušna jastuka za zaštitu grudnog koša, kao i vazdušni jastuk za dodatnu zaštitu vozačevih kolena. Vazdušna zavesa svim putnicima štiti glavu u bočnim sudarima.

Sistem za ostanak u voznoj traci (LKA)

LKA asistent održava automobil u sredini trake pomoću prednje kamere. Ako vozilo krene van svoje predviđene trake, LKA aktivira vizuelni i zvučni alarm i automatski ispravlja upravljački ugao, sprečavajući slučajno napuštanje trake.

Pomoć u izbegavanju frontalnog sudara (FCA)

Prednja kamera i prednji radar rade zajednički kako bi vas upozorili na neposredni sudar sa drugim vozilom ili pešakom i ako je nepohodno FCA će automatski primeniti kočenje u hitnim slučajevima da spreči sudar.

Udobnost

Sa svojim disciplinovanim fokusom na jednostavnosti izgleda i dobroj ergonomiji, enterijer električnog IONIQ-a je unapredio čitavu evoluciju u klasi ovih vozila. Kao što je eksterijer napredno osmišljen, tako i enterijer obiluje finim detaljima koji oživljavaju sve ključne elemente u fluidnom, elegantnom stilu. Izvedba enterijera i prtljažnika ukazuje da je IONIQ Electric odličan izbor za sva putovanja koja će biti daleko ekološki prihvatljivija nego da ste na njih krenuli automobilom koji troši fosilna goriva.

Hyundai IONIQ Electric, cene i brošure

Hyundai IONIQ Electric je jedan od najtraženijih modela kompanije Hjundai i pored odlične cene, često je predmet različitih akcija i posebnih ponuda. Preuzmite i pogledajte listing cena paketa i odgovarajuće informativne brošure (2022). Za sve dodatne informacije o prodaji na kredit, lizing i drugim pogodnostima poput dugogodišnje garancije, naši zaposleni vam stoje na raspolaganju. U skladu sa merama ekološke politike Republike Srbije, preporučujemo vam da redovno pratite aktivnosti resornog ministarstva u vezi sa subvencijama za vozila na eko pogon (više informacija na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije).

.

Test vožnja

U našem salonu možete da zakažete test vožnju za sve modele iz Ehom Auto ponude.

Imate dodatna pitanja

Posetite Ehom Auto salon

Ehom Auto je ovlašćeni prodavac i serviser automobila marke Hyundai, Subaru i SsangYong.

.

Pogledajte ostale Hyundai modele

Podelite ovu stranicu