Hyundai IONIQ Hybrid i Plug In Hybrid

Hyundai IONIQ Hybrid i Plug In Hybrid

Hyundai IONIQ Hybrid i Plug In Hybrid

Hyundai IONIQ Hybrid i Plug In Hybrid

Hyundai IONIQ Hybrid i Plug In Hybrid

Kada se pojavio, Hyundai IONIQ bio je među prva dva modela globalnih proizvođača automobila koji je dizajniran i napravljen u sve tri eko varijante: kao hibrid, plugin hibrid i potpuno električno vozilo. Inžinjerskom timu korejske fabrike ovaj auto bio je prvi koji je osmišljen i realizovan od nule, bez oslanjanja na bilo kakva prethodna iskustva ili modele.

Koliko je IONIQ – (j)unikatan i ispred svog vremena, čak i u oštroj konkurenciji ekoloških automobila, govori i činjenica da je, prema rezultatima američke Agencije za zaštitu okoline, IONIQ Hybrid proglašen za najekonomičniji u čitavoj klasi, sa ekonomičnošću potrošnje od 4,05 l/100 km.

Osim osluškivanja novih zahteva i potreba kupaca, Hyundai je pred sobom imao još jedan izazov – hibrid mora da bude dopadljiv i funkcionalan koliko i vozila na tradicionalne vrste pogona. IONIQ briljira i u tom segmentu kao liftback limuzina, podesna za vožnju po gradu, ali i za duža putovanja.

Izdvajamo

Naš IONIQ ima dva srca koja rade zajedno: visokoefikasni, tradicionalni 1,6-litarski Kappa benzinski motor sa Atkinskonovim ciklusom snage 78 kW i električni od 32 kW. Model odlikuje izuzetna aerodinamičnost i korišćenje najsavremenijih ultralakih materijala za izradu karoserije. Uz modernu spoljašnjost ide i adekvatan enterijer, opremljen svim elementima koji vožnju čine udobnom. Kompjuterski sistemi koji brinu o aktivnoj bezbednosti još su jedna karakteristika ovog hibrida. Krajnji rezultat? Agilnost dostojna vrhunskih modela iste klase koje pokreću fosilna goriva.

VIDEO – Unikat među mnoštvom klonova

Umesto da bude balast, baterija i njeno pozicioniranje doprineli su sportskom karakteru IONIQ-a. YouTube promo video Hyundai IONIQ Hybrid

Rešetka hladnjaka

Saćasto 3D konfigurisana rešetka hladnjaka savršeno se uklapa u kompletnu prednju masku i sa svetlosnom grupom predstavlja jedinstvenu vizuelnu celinu.

Elegantan dizajn

Neverovatan vizuelni identitet spoljašnjosti i enterijera učiniće vaš IONIQ predmetom pogleda i želja drugih, razvejavajući sve netačne mitove o eko vozilima.

Dizajn

Od hibridnog, ekološkog automobila tražimo još više od tradicionalnog – da uz sve kvalitete koje želimo poseduje i veliku autonomiju, izuzetnu ekonomičnost i kapacitet baterije. Izazov je i sam smeštaj akumulatora jer on ne sme da bude prepreka unutrašnjem komforu putnika. IONIQ Hybrid je po ovim kriterijumima u samom svetskom vrhu.

Spoljašnjost

IONIQ Hybrid je projektovan kao kompletno nova Hjundaijeva platforma, Prostor za baterije odlično je iskorišćen za uzdizanje zadnjeg dela auta, čime je naglašena njegova sportska dimenzija. Vizuelni elementi na karoseriji, zajedno sa funkcionalnim detaljima, iznenadiće posmatrača kada sazna da je pred njim autentično eko vozilo.

Unutrašnjost

Hyundai IONIQ Hybrid nudi putnicima pun komfor sedenja i na dužim relacijama. Prtljažnik od 341 litra je dovoljno prostran, a enterijer je izdašno opremljen boksovima za odlaganje sitnica. Materijali u kabini su visokog kvaliteta i strepena završne izrade, prijatni na dodir, a ističemo i da im je svojstvo to da su izuzetno lagani, čime je masa automobila dodatno redukovana.

Karakteristike

Dimenzije Hyundaija IONIQ Hybrid i Hybrid Plug-in su 4470 x 1820 x 1450 mm i kreće se na točkovima od 15 ili 17’’ sa aluminijumskim naplacima. Benzinski GDi 1,6-litarski motor isporučuje maksimalnu 141 konjsku snagu kada radi udruženo sa električnim. Baterija električnog motora je kapaciteta 1,56 kWh, što zajedno omogućava IONIQ hibridu ubrzanje od 0 do 100 za 11 sekundi.

Paketi

Novi Hyundai IONIQ Hybrid se isporučuje u četiri paketa opreme: Style, Premium, Impression i Ultimate.

Hyundai Hybrid Plug-in

Prosečno vreme punjenja Plugin verzije Hyundai IONIQ-a sa utičnicom je 2h15’. Autonomija ovog sjajnog HPEV automobila u slučaju korišćenja isključivo elektromotora je 51 km, a kombinacija sa punim baterijama i rezervoarom obezbeđuje radijus od 1062 kilometra.   Visoka putna autonomija u sadejstvu eletro i SUS motora

Performanse

Benzinski GDi motor od 1,6 litara sa direktnim ubrizgavanjem je inteligentno osmišljen da radi u skladu sa elektromotorom kako bi se proizvela maksimalna snaga i optimalna efikasnost u potrošnji goriva. Potpuni obrtni momenat je odmah dostupan i rezultira glatkim ubrzavanjem koje nadmašuje druge automobile u svojoj klasi.

GDI benzinski motor

Mozak koji upravlja električnim IONIQ-om je EPCU i on brine da sve radi kako treba. On radi tiho, iza scene, i izvršava veoma kompleksne zahteve. Verovatno nikada nećete imati potrebe da znate za AC/DC inverter, DC-DC konverter niskog napona i Jedinicu za kontrolu vozila, ali ovi vitalni podsistemi su tu i svi zajedno rade u savršenoj harmoniji po direktivama EPCU.

Elektromotor

Za maksimalnu fleksibilnost, port nudi izbor modova za punjenje: standardno ili brzo punjenje. Konektovanje kabla je osmišljeno da bude sigurno, bezbedno i jednostavno.

Nizak centar gravitacije

Montiranjem baterije ispod sedišta, IONIQ je postigao izuzetno nizak centar gravitacije. To značajno poboljšava okretnost i čini IONIQ zabavnijim za vožnju.

Bezbednost

Upotreba naprednih legura čelika velike čvrstoće je povećana na 53% strukture karoserije, u kojoj je sada u većoj meri zastupljen i aluminijum. Kako bi se postigao do sada neviđen nivo čvrstoće strukture, kritični delovi su proizvedeni pomoću napredne tehnologije vrućeg utiskivanja. Pasivnu bezbednost odlikuje i set od 7 airbagova, kao i pozicioniranje baterije ispod zadnjih sedišta. Aktivne komponente sigurnosti koje su ugrađene u IONIQ Hybrid su: LKAS, za sprečavanje izlaska vozila iz trake kojom se kreće, zatim BSD koja elimiše mrtav ugao, AEB sistem automatskog kočenja u slučaju vanredne opasnosti od sudara, kao i SCC – pametni tempomat.

Sistem od 7 vazdušnih jastuka

Ako se neočekivano dogodi, sedam vazdušnih jastuka će vam pružiti vrhunsku zaštitu. Za putnike na prednjim sedištima postoje dva prednja vazdušna jastuka, dva bočna vazdušna jastuka za zaštitu grudnog koša, kao i vazdušni jastuk za dodatnu zaštitu vozačevih kolena. Vazdušna zavesa svim putnicima štiti glavu u bočnim sudarima.

Kontrole sigurnosnog prozora napajanja

Za dodatnu sigurnost, senzori automatski spuštaju prozore za 150 mm kada otkriju prepreku u njihovom okviru.

Upozorenje na sudar u mrtvom uglu (BCW)

Radarski senzori ugrađeni u zadnji branik će vaszvučnim alarmom i treptanjem LED ikonice ugrađene u bočne retrovizore upozoriti na prisustvo vozila u području mrtvog ugla.

Udobnost

Hyundai IONIQ Hybrid poseduje inteligentni automatski menjač, sa modovima za gradsku i sportsku vožnju. I sve druge vozačeve komande su lako dostupne i pregledne, uključujući i multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir i Bluelink aplikacijom sa integraciju sa pametnim mobilnim uređajem i bežičnim punjačem za njega. Dizajn enterijera i prtljažnika ukazuje da je hibridni IONIQ odličan izbor za sva putovanja koja će biti daleko ekološki prihvatljivija nego da ste na njih krenuli automobilom koji troši fosilna goriva.

Hyundai IONIQ Hybrid i Hybrid Plug-in, cene i brošure

Hyundai IONIQ Hybrid je jedan od najtraženijih modela kompanije Hjundai i pored odlične cene, često je predmet različitih akcija i posebnih ponuda. Preuzmite i pogledajte listing cena paketa i odgovarajuće informativne brošure (2022). Za sve dodatne informacije o prodaji na kredit, lizing i drugim pogodnostima poput dugogodišnje garancije, naši zaposleni vam stoje na raspolaganju. U skladu sa merama ekološke politike Republike Srbije, preporučujemo vam da redovno pratite aktivnosti resornog ministarstva u vezi sa subvencijama za vozila na eko pogon (više informacija na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije).
Brošura IONIQ Hybrid   PREUZIMANJE

.

Test vožnja

U našem salonu možete da zakažete test vožnju za sve modele iz Ehom Auto ponude.

Imate dodatna pitanja

Posetite Ehom Auto salon

Ehom Auto je ovlašćeni prodavac i serviser automobila marke Hyundai, Subaru i SsangYong.

.

Pogledajte ostale Hyundai modele

Podelite ovu stranicu