Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata je na svetskim tržištima prisutna za divljenje dugih 35 godina! Kada se pojavila, segment automobila kojem pripada bio je jedan od dominantnih u Sjedinjenim Državama i na Dalekom istoku, dok je u Evropi bio “rezervisan” za svega šačicu proizvođača i tačno određen tip kupaca. Za sve ove godine, mnogo toga se promenilo. I sam D segment doživljavao je izmene, uspone i padove, ali je Hjundaijeva Sonata sve vreme bila sa nama, doživevši čak osam svojih generacija.

Video – Sonata, nova vrsta sedana

Limuzine nisu jednostrane kao nekada. Hyundai Sonata u sebi objedinjuje sve najbolje osobine tradicionalnih i savremenih luksuznih automobila namenjenih porodici i osobama istančanog ukusa.

YouTube promo video Hyundai Sonata

Izdvajamo

Veliki izazov za dizajnere automobila je dati kupcima nešto novo, zanimljivo i intrigantno i to sve u jednoj od vrlo konzervativnih klasa vozila kao što su velike porodične limuzine. Hyundaijev koncept Sensuous Sportiness – emotivni sportski duh, primenjen na novoj Sonati, pokazao se kao pun pogodak. Model najnovije generacije postao je predmet želja kupaca gotovo svih uzrasta, porodičnog statusa i oba pola – od mladih, jakih individualaca, pa do porodica koje ne žele da se utope u moru sličnih, često veoma bezličnih automobila. Kada se pojavila, Sonata je u Južnoj Koreji postala najprodavaniji auto, što se može smatrati totalnim uspehom, koji prevazilazi i samog proizvođača i čitavu njenu klasu. Za uspeh su zaslužni, pored redizajnirane unutrašnjosti i atraktivnog eksterijera, elektronski sistemi podrške vožnji, visoka funkcionalnost koja nedostaje konkurenciji, pouzdanost i ekonomičnost.

Rešetka hladnjaka

Nesvakidašnji prednji deo sa rešetkom hladnjaka, uz izrazitu širinu tipičnu za limuzinu, Sonati daje pomalo mističan izgled koji navodi osobu koja je uoči da je pažljivo i dugo posmatra.

LED zadnja kombinacija svetala

Futuristička zadnja svetlosna LED grupa, pored maksimalne funkcionalnosti, pruža vanredni estetski doživljaj i impresiju moći ovog automobila.

Dizajn

Pomenuti Sensuous Sportiness dizajnerski koncept prožima čitavu Sonatu. Njena spoljna lepota uparena je sa unutrašnjim komforom i ukupnom funkcionalnošću. Putnički prostor je prostran, pregledan, izrađen od kvalitetnih materijala i bogat elementima koji se zahtevaju od automobila današnjice.

Spoljašnjost

Hyundai je napravio određen iskorak u eksterijeru Sonate, tako da ona i vizuelno predstavlja posebnost u proizvođačevoj gami putničkih automobila. Prednji deo je relativno sveden i lišen nepotrebnog eksperimentisanja, dok je zadnji vrlo robustan i oplemenjen oblim konturama i LED svetlima koja mu daju agilan, gotovo sportski izgled.

Unutrašnjost

Redizajn enterijera obeležile su izmene u dizajnu volana, inoviranu instrument tablu i multimedijalni centar pri desnoj ruci vozača. Prostor ispod audio sistema je otvoren i namenjen je za bežično punjenje mobilnih uređaja. Hyundai Sonata poseduje dovoljno prostora za vozača i saputnike, uključujući i one na zadnjoj klupi. Prtljažni prostor od 453 litre može se uvećati obaranjem zadnjih sedišta i u vrhu je ove klase automobila, pokazujući spremnost Sonate da bude veoma ugodna prilikom dugih, porodičnih putovanja.

Boje

Boje enterijera mogu se birati između jednostavne crne, kao i sivo i bež dvobojne kombinacije i isporučuju se sa tekstilnim ili kožnim materijalima presvlaka. Boja karoserije na izboru ima devet i posebno bismo istaknuli izražajnu Glowing Yellow žutu i Flame Red crvenu.

Karakteristike

Dimenzije Hyundai Sonate su: 4900 x 1860 x 1445 mm. Motor koji je pokreće je benzinski 2,5-litarski MPi sa 177 KS pri 6.000 obrtaja u minuti, sa šestostepenim automatskim menjačem.

Paketi

Sonata se isporučuje u čak pet različitih paketa opreme: Comfort, Style, Premium,Impression i Ultimate.

Performanse

Integrisani režim vožnje

Automatskim podešavanjem rasporeda prenosa brzina, integrisani režim vožnje nudi vozaču izbor od četiri tipa podešavanja vožnje u skladu sa ličnim željama, a svako podešavanje je prikazano u svojoj posebnoj boji.

2,5 MPi benzinski motor

Sonatin benzinski 2,5 MPi motor daje maksimalnu snagu od 177 KS (132 kW) pri 6.000 obrtaja u minuti. Maksimalni obrtni momenat je 23,7 kg.m pri 4.000 o/min.

Shift-by-wire menjač

Hyundai Sonata dolazi sa 6-stepenim automatskim menjačem. Izbor brzine kontroliše se novim, shift-by-wire selektorom, koji promenu brzina čini bezbednijom, preciznijom i sigurnijom.

Bezbednost

Sonata dospeva u sam vrh klase kada je u pitanju pasivna bezbednost i korišćenje naprednih materijala za izradu karoserije. Upotrebom specijalnih legura čelika, dobijena je struktura koja je kruća i čak 24 kg lakša od prethodne generacije. Ojačani prednji vazdušni jastuci se isporučuju kao deo standardne opreme, a grudni/karlični vazdušni jastuci za vozača i suvozača su opcioni, kao i bočni vazdušni jastuci koji se protežu duž celog vozila. Visokoefikasni Hynudai SmartSense sistem kombinuje više ključnih elemenata aktivne bezbednosti poput pomoći za praćenje vozne trake (LFA), asistencije za bezbedan izlazak iz vozila (SEA) ili pomoći u izbegavanju sudara u mrtvom uglu (BCA).

Pomoć za praćenje vozne trake (LFA)

Sonata koristi kameru koja snima u svim smerovima da bi detektovala položaj vozne trake u odnosu na automobil i obezbedila kretanje vozila u njenoj sredini. Kada je neophodno, aktivira se automatska kontrola upravljanja, kako bi sprečila izlazak automobila iz vozne trake.

Pomoć za bezbedan izlazak iz vozila (SEA)

SEA sistem blokira svaki pokušaj isključivanja sigurnosne brave za dečiju zaštitu i sprečava otvaranje zadnjih vrata kada to nije bezbedno. SEA će takođe na instrument tabli prikazati svetleću iskačuću poruku i aktivirati zvučni alarm za upozorenje vozača na opasnost.

Pomoć u izbegavanju sudara u mrtvom uglu (BCA)

Senzori radara u zadnjem braniku se koriste da upozore vozača na vozilo koje se približava području mrtvog ugla i aktiviraće sistem elektronske stabilnosti vozila i kočnice kada postoji rizik od sudara prilikom manevara tokom promene vozne trake.

Udobnost

Relaksirajuće sedište dozvoljava suvozaču da se odmori tako što obezbeđuje podršku kičmi kod nagnutog naslona sedišta, kako bi se stekao osećaj blizak bestežinskom stanju. SuperVision brojčanici na instrument tabli su izuzetno jasni i poseduju impresivnu dubinu: brojevi i kazaljke su jasni i čitki, a merači su dobili visoke ocene za svoju eleganciju i funkcionalnu jednostavnost. Premijum BOSE audio sistem Sonate pruža totalno muzičko iskustvo, nalik onom u vašem domu opremljenim kvalitetnim zvučnim uređajima.

Hyundai Sonata cene i brošure

Hyundai Sonata je jedan od najtraženijih modela kompanije Hjundai i pored odlične cene, često je predmet različitih akcija i posebnih ponuda. Preuzmite i pogledajte listing cena paketa i odgovarajuće informativne brošure (2022). Za sve dodatne informacije o prodaji na kredit, lizing i drugim pogodnostima poput dugogodišnje garancije, naši zaposleni vam stoje na raspolaganju.
Tehničke karakteristike Sonata   PREUZIMANJE
Brošura Sonata   PREUZIMANJE

.

Test vožnja

U našem salonu možete da zakažete test vožnju za sve modele iz Ehom Auto ponude.

Imate dodatna pitanja

Posetite Ehom Auto salon

Ehom Auto je ovlašćeni prodavac i serviser automobila marke Hyundai, Subaru i SsangYong.

.

Pogledajte ostale Hyundai modele

Podelite ovu stranicu