Hyundai i30 Karavan

Hyundai i30 Karavan

Hyundai i30 Karavan

Hyundai i30 Karavan

Hyundai i30 Karavan

Iako se izrađuje u nekoliko varijanti sa troja i petoro vrata, model Hyundai i30 je oduvek slovio za uzor među porodičnim automobilima, kako po izgledu, tako i po visokom stepenu sigurnosti putnika i izrazitoj, sveobuhvatnoj funkcionalnosti. Njegova karavan verzija sve ove kvalitete diže na novi nivo, nivo koji očekujemo i u 2021. godini.

Izdvajamo

Iako Hyundai i30 Karavan deli platformu identičnu sa onom kod hatchback verzije, od nje je duži za 185 mm. Dodatna dužina iskorišćena je za uvećanje skladišnog prostora – gepek Karavana je zapremine 528 litara, a sa oborenom zadnjom klupom čak 1642 litra.

Sistem upozorenja na ograničenja brzine (SLIF)

Budite uvek informisani o ograničenju brzine. Speed Limit Information System prikazuje ograničenje brzine u realnom vremenu na ‘floating’ plivajućem ekranu i instrument tabli. Sistem prepoznaje saobraćajne znakove ograničenja brzine pomoću prednje kamere i informacija dobijenih od navigacionog sistema.

Sistem detekcije mrtvog ugla

Ovaj sistem vam pruža bolju preglednost okruženja vozila. Vizuelni i zvučni alarmi vas upozoravaju na prisustvo drugih vozila u području mrtvog ugla.

Dizajn

Karavan i30 je sa nama već skoro čitavu deceniju i kompanija Hjundaji ga redovno osvežava, baš kao i ostale alternative ovog izuzetno prodavanog modela. Kako Karavan deli razvojnu i platformu izrade sa standardnom hečbek “trideseticom”, svi kvaliteti su sa nje preneti i na njenog “većeg brata”, tako da je vožnja karavan verzije isti pojam zadovoljstva, uz dodatnu pogodnost da solidan deo svog domaćinstva možete poneti sa sobom na duže putovanje.

Spoljašnjost

Prednji kraj nove generacije modela i30 je vrlo karakterističan i njime dominira kaskadna maska koja predstavlja novi vizuelni potpis Hyundai modela, a novi farovi odaju snagu i agresivniji izgled, u kombinaciji sa prepoznatljivim dnevnim svetlima. Svojim skladnim proporcijama, kraćim prednjim i zadnjim prepustom, produženom haubom i suženom obliku krova, novi i30 je dobio idealne dimanzije, sportski izgled i čvrst stav na putu. Zadnji deo automobila je savršeno izveden zahvaljujući elegantnom produžetku tipičnog hatchback formata, čime je dobijeno tačno ono što se i želelo – karavan sa osobenostima limuzine.

Unutrašnjost

Jednostavan i intuitivan unutrašnji prostor sa horizontalnim rasporedom odiše elegancijom i pruža potreban osećaj prostranosti. U novoj generaciji i30 uživaćete u jedinstvenom pristupu integrisanom povezivanju, navigaciji i karakteristikama sistema za zabavu preko ekrana od 8” osetljivog na dodir. Novi multifunkcionalni trokraki volan omogućava lako i intuitivno upravljanje svim funkcijama zahvaljujući ergonomski postavljenim komandama.

Naravno, Karavan verzija nudi obilje prostora za putnike i prtljag, bez kompromisa u pogledu sportskog dizajna.

Boje

Kako bi bio zadovoljen ukus svakog kupca, vanvremenski dizajn novog modela Hyundai i30 Karavan upotpunjen je bogatim izborom boja, od elegantne polarno bele, preko upačatljive Engine Red crvene i Stellar Blue plave, do Phatnom Black crne. Kupci mogu da biraju i između tri opcije boja enterijera.

Performanse

1,0 T-GDi benzinski motor

1,0 T-GDi je smanjeni benzinski motor sa turbo punjačem od 120 KS i 171 Nm pri 1500-4000 obrtaja u minuti. Dolazi u kombinaciji sa 6-stepenim ručnim menjačem. Maksimalna snaga mu je 120 KS, a maksimalni obrtni momenat 171 Nm.

1,4 T-GDi benzinski motor

Za dinamičnu vožnju sa dobrom povratnom reakcijom, unapređen 1,4 T-GDi motor razvija snagu od 140 KS i 242 Nm obrtnog momenta pri 1500 o/min. Dostupan je sa 6-stepenim ručnim menjačem ili 7-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Maksimalna snaga 140.0 KS, a maksimalni obrtni momenat 242.0 Nm.

1,6 CRDi dizel motor

Ovaj dizel motor sa turbo punjačem razvija impresivnu količinu obrtnog momenta. Maksimalna snaga je 136 KS pri 4.000 obrtaja u minuti.

Bezbednost

Za izradu nove generacije modela i30 Karavan korišćena konstrukcija velike izdržljivosti izrađena od lakih materijala koje poboljšava dinamičke performanse i povećava bezbednost putnika. Količina naprednog čelika visoke čvrstoće je skoro udvostručena na 53%, dok ona u isto vreme smanjuje težinu samog vozila do 28 kg i povećava čvrstinu za 22% u odnosu na svog prethodnika. Dodatno ojačanje šasije doprinosi većoj bezbednosti putnika u slučaju sudara. Pasivni bezbednosni sklop sadrži do 7 vazdušnih jastuka.

Nova generacija modela i30 Karavan poseduje najnovije aktivne bezbednosne SmartSense sisteme u skladu sa najvišim svetskim standardima. Prisutni su: sistem za autonomno kočenje u hitnim situacijama (AEB), sistem za detekciju umora vozača (DAA), pametni tempomat (SCC), sistem za oktrivanje vozila u mrtvom uglu (BSD), sistem za zadržavanja vozila u voznoj traci (LKAS), sistem za prepoznavanje znakova o ograničenjima brzine (SLIF) i inteligentni sistem dugih svetala (HBA).

Automatski sistem kočenja u slučaju opasnosti (AEB)

Opcioni AEB sistem pokreće automatsko kočenje u slučaju opasnosti kako bi sprečio ili smanjio učinke bilo kakvog potencijalnog sudara.

Sistem upozorenja na napuštanje trake (LKAS)

Aktivna bezbednosna pomoć u izbegavanju slučajnog napuštanja saobraćajne trake, uzrokovanog nepažnjom vozača. LKAS će pre aktivne asistencije u upravljanju vizuelno i zvučno upozoriti vozača.

Sistem upozorenja na frontalni sudar (FCWS)

FCWS koristi prednju kameru za otkrivanje potencijalnog frontalnog sudara i upozorava vozača na opasnost. AEB aktivira kočenje u slučaju opasnosti kako bi se izbegao sudar ili smanjile njegove posledice.

Udobnost

Čvrsta i lagana šasija pruža osnovu za odlične karakteristike vožnje i upravljanja, kako bi vozačima obezbedila potpuno uživanje u dinamičnoj vožnji bez ugrožavanja visokog nivoa udobnosti. Da bi se ovo postiglo, za sve verzije je primenjeno multi-link zadnje vešanje sa dvostrukom podlakticom amortizera.

U novoj generaciji i30 uživaćete u jedinstvenom pristupu integrisanom povezivanju, navigaciji i karakteristikama sistema za zabavu preko osmoinčnog tačskrin displeja. Lako i brzo povezivanje omogućava vozačima i putnicima da ostanu povezani, a istovremeno fokusirani na vožnju.

Hyundai i30 Karavan cene i brošure

Hyundai i30 Karavan se svrstava u najtraženije modele kompanije Hjundai jer ga pored neodoljivog dizajna i odličnih performansi krasi pristupačna cena, koja tokom različitih akcijskih prodaja može biti još povoljnija. Preuzmite brošure u kojima su prikazane cene u zavisnosti od paketa opreme, kao i ilustrativne brošure aktuelnog modela.
Cenovnik i30 Wagon   PREUZIMANJE
Brošura i30   PREUZIMANJE
Brošura i30 dodatna oprema   PREUZIMANJE

.

Test vožnja

U našem salonu možete da zakažete test vožnju za sve modele iz Ehom Auto ponude.

Imate dodatna pitanja

Posetite Ehom Auto salon

Ehom Auto je ovlašćeni prodavac i serviser automobila marke Hyundai, Subaru i SsangYong.

.

Pogledajte ostale Hyundai modele

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email